Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με πλειοψηφικη απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων,  λαμβανοντας υπόψη το μετρό περί χρήσης μάσκας στα διαλείμματα, το μέγεθος του προαύλιου χώρου και τη δυσχέρεια διεξαγωγής του μαθήματος λόγω των διαφορετικών διαλειμματων, το Σχολείο, από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2020 θα έχει κοινά διαλείμματα για όλους τους μαθητές ως εξης:

1ο διάλειμμα 09.40-10.00

2ο διαλειμμα 11.30-11.45

2ο διαλειμμα 12.25-12.35

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


 Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές, Αγαπητοί και αγαπητές εκπαιδευτικοί, 
Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής και μνήμης του αγώνα για την Ελευθερία που έδωσαν οι Έλληνες, ορθώνοντας με ομοψυχία το ανάστημά τους στις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού και της μισαλλοδοξίας. 
Ημέρα υπερηφάνειας για το μεγαλειώδες «ΟΧΙ» στο φασισμό και το ναζισμό. Ο πόλεμος του 1940 είναι όμως και υπενθύμιση όλων εκείνων των αξιών που κράτησαν τότε όρθιο τον Ελληνισμό και που συνεχίζουν να μας εμπνέουν και να μας καθοδηγούν μέχρι και σήμερα. Η πίστη στα ιδανικά της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, το αίσθημα ευθύνης για την προάσπιση της πατρίδας, το σθένος που υπερνικά το φόβο και τροφοδοτεί την ελπίδα. Και συνάμα, η εθνική ενότητα απέναντι σε κάθε απειλή. 
Η ομοψυχία που παραμερίζει τις διαφορές και μας δίνει δύναμη, μας εμπνέει και δημιουργεί προϋποθέσεις για την πρόοδο και την επίτευξη των εθνικών μας στόχων. 
Πρόσφατα γεγονότα, τόσο στη χώρα μας, όσο και στην Ευρώπη, καταδεικνύουν ότι ο αγώνας κατά του ολοκληρωτισμού, του ρατσισμού και του φανατισμού συνεχίζεται. Απαιτείται, επομένως, διαρκής εγρήγορση για την προάσπιση θεμελιωδών και πανανθρώπινων αξιών. Ο καθημερινός αυτός αγώνας συνιστά, άλλωστε, και τον πολυτιμότερο φόρο τιμής στις θυσίες της γενιάς του 1940, στη μνήμη αυτών που αγωνίστηκαν και οραματίστηκαν μια σύγχρονη Ελλάδα, ελεύθερη και δημοκρατική. 
Στην ιδιαίτερη σχολική χρονιά που διανύουμε εξαιτίας της πρωτόγνωρης υγειονομικής κρίσης, θα τιμήσουμε τους ήρωες και τις ηρωίδες του 1940 με διαφορετικούς εορτασμούς, με μέτρα πρόληψης, αλλά με αμείωτη θέρμη. Κρατώντας βαθιά μέσα μας το παράδειγμά τους, και διατηρώντας αδιαπραγμάτευτες τις αξίες που υπερασπίστηκαν ακόμη και με τη ζωή τους. 
Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. 
Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020

 


2o Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης

Σχολικό Έτος 2020-2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Την Τρίτη 27/10/2020 το Σχολείο μας θα συμμετάσχει στον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου ως εξής:

Στις 08.15 θα προσέλθουν κανονικά οι μαθητές όπως κάθε μέρα.  Στις 08.30 θα γίνει η παράδοση της σημαίας στη Σημαιοφόρο και στους Παραστάτες.  Εντός κάθε τμήματος θα γίνουν δραστηριότητες σχετικές με την ημέρα και όλοι οι μαθητές θα σχολάσουν στις 09.40 από την έξοδο που αποχωρούν καθημερινά.

Τη συγκεκριμένη ημέρα δε θα λειτουργήσει η Πρωινή Υποδοχή και το Ολοήμερο.

Με σχετική απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και του Δήμου δε θα γίνει η καθιερωμένη παρέλαση.  

Το Σχολείο μας θα εκπροσωπήσει στη δοξολογία η σημαιοφόρος Θ.Κ. συνοδευόμενη από την εκπαιδευτικό κυρία Χριστογεώργου Μαρία.

Σας ευχαριστούμε.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ


Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020


 
Την Παρασκευή 23/10/2020 πραγματοποιήθηκε στον ανοιχτό χώρο του προαυλίου του Σχολείου η επιλογή των Σημαιοφόρων και Παραστατών, σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.  Κάθε μαθητής που αρίστευσε στη διάρκεια του περσινού σχολικού έτους, φορώντας τη μάσκα του και τηρώντας τις σχετικές αποστάσεις χάρη στις διαγραμμίσεις που υπάρχουν, προσήλθε και τοποθέτησε ένα χαρτί με το όνομά του σε ένα από τα τρία δοχεία, ένα για κάθε τμήμα της Στ΄ τάξης.  Ακολούθως, με τη βοήθεια τριών μαθητών της Α΄ τάξης, κληρώθηκε η Σημαιοφόρος για την 28η Οκτωβρίου που είναι η μαθήτρια του Στ1 τμήματος Θ.Κ. και η Σημαιοφόρος για την 25η Μαρτίου που είναι η μαθήτρια του Στ3 τμήματος Ε.Ε.Χ.  Στη συνέχεια, κληρώθηκαν οι 5 παραστάτες για την 28η Οκτωβρίου που είναι οι εξής: 
1.  Ε.Μ - Στ2 τμήμα
2. Μ.Γ. - Στ1 τμήμα
3. Γ.Γ. - Στ1 τμήμα
4. Ε.Μ.Ε. Στ1 τμήμα
5. Α.Ν. Στ2 τμήμα 
και οι παραστάτες για την 25η Μαρτίου που είναι οι εξής: 
1.  Μ.Ε.Π. - Στ2 τμήμα
2. Σ.Π. - Στ2 τμήμα
3. Ε.Χ.Μ. Στ3 τμήμα
4. Ι.Κ. Στ3 τμήμα
5. Μ.Π.Π. Στ3 τμήμα
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές της Στ΄ τάξης για την προσπάθειά τους! 
Η παράδοση της σημαίας θα γίνει την Τρίτη 27/10/2020 στις 08.30 το πρωί στη Σημαιοφόρο.  Το Σχολείο μας αναμένει ενημέρωση από τον Δήμο σχετικά με τη δοξολογία.

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Το Σχολείο μας ξεκινά την εβδομάδα με το 4ο κατά σειρά Εβδομαδιαίο Ωρολόγιο Πρόγραμμα.  Η αναπροσαρμογή του προγράμματος είναι απαραίτητη μετά από τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, που συνεχίζονται, στο Σχολείο μας.  Ελπίζουμε, μετά και την τοποθέτηση εκπαιδευτικού γερμανικής γλώσσας που περιμένουμε η συγκεκριμένη αναστάτωση να εκλείψει ή να είναι μικρότερη με μερικές αλλαγές.  Κάθε Πρόγραμμα απαιτεί ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια για να φτιαχτεί από τον αρμόδιο Προγραμματιστή.  

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020

ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

 


Ενημερώνουμε τους αγαπητούς γονείς ότι, με βάση τη σχετική πρόβλεψη του Προεδρικού Διατάγματος 79/2017, 
" Σε περίπτωση έκτακτης απουσίας εκπαιδευτικού στο Δημοτικό Σχολείο το ωράριο αποχώρησης των μαθητών από το σχολείο δε διαφοροποιείται από το προβλεπόμενο, όπως αυτό ορίζεται στο εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα διδασκαλίας. Ο τρόπος κάλυψης έκτακτης απουσίας εκπαιδευτικού αποφασίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και καταγράφεται στο Βιβλίο Πράξεων του Συλλόγου Διδασκόντων στην πρώτη συνεδρίαση του σχολικού έτους και δύναται να τροποποιείται κατά περίπτωση όταν κρίνεται αναγκαίο. Η απόφαση υλοποιείται από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας."  

Με σχετική απόφαση του ΣΔ για το Σχολικό Έτος 2020-2021, σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικού, το Σχολείο σε άμεση συνεννόηση με το Σύλλογο Γονέων και τους εκπροσώπους γονείς των τμημάτων, θα φροντίζει να ενημερώνει για την απουσία, μόλις με τη σειρά του ενημερωθεί από τον/την εκπαιδευτικό, και οι μαθητές που θα βρίσκονται στο Σχολείο θα κατανέμονται σε άλλα τμήματα, τηρώντας το όριο των 25 μαθητών ανά τμήμα, όσο γίνεται πιο κοντινά προς το συγκεκριμένο τμήμα, εφόσον υπάρχει η σχετική δυνατότητα.  


Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2020

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ

 


Μια εξαιρετική εργασία στο μάθημα της Αγγλικής Γλώσσας από τους μαθητές της εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας κυρίας Λούσι Ονικιάν που κοσμεί τον πίνακα ανακοινώσεών μας, με την ευκαιρία εορτασμού της ευρωπαϊκής ημέρας για τη γλώσσα.