Σάββατο 8 Μαΐου 2021

ΕΠΑΝΕΝΑΡΞΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 10.5.2021

 


Χρόνια Πολλά! Χριστός Ανέστη! 

Ένα θερμό καλωσόρισμα στους/στις αγαπητούς/ές μαθητές/τριες μας και στους γονείς τους!  

Με την επαναλειτουργία του Σχολείου μας, από τη Δευτέρα 10/5/2021, και, με βάση την ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ. οικ 27707, όπως δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως αρ. φύλ. 1825, και την απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, σύμφωνα με την εγκύκλιο 797/ΓΔ4/5.1.2021 του Υπουργείου Παιδείας, το Σχολείο διατηρεί τα ισχύοντα μέτρα προφύλαξης κατά της εξάπλωσης της πανδημίας που περιλαμβάνουν:                                                                            

1.  Τρεις (3) εισόδους/εξόδους για την  προσέλευση/αποχώρηση των μαθητών/τριών για αποφυγή συνωστισμού.                                                                              Με βάση τη σχετική ΚΥΑ, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με τη σχετική εκτύπωση (σχολική κάρτα) ή, εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης, με χειρόγραφη Υπεύθυνη Δήλωση των γονέων (για τους μαθητές/τριες) με τα στοιχεία τους και την ημερομηνία διεξαγωγής του τεστ καθώς και του αρνητικού αποτελέσματος, η οποία θα πρέπει να επιδεικνύεται κατά την έναρξη της 1ης διδακτικής ώρας στον/ην εκπαιδευτικό και κατόπιν να παραμένει στην τσάντα.  Σύμφωνα με το άρθρο 3 της ΚΥΑ «στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει τη σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, τότε δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από τη σχολική μονάδα.  Εάν ο/η μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η, παραμένει σε ειδικό χώρο μέχρις ότου οι γονείς τον/την παραλάβουν». 

Για λήψη και συμπλήρωση της δήλωσης γαι το self test παρακαλώ πατήστε στον υπερσύνδεσμο (link)

ΔΗΛΩΣΗ SELF TEST

2.  Προσέλευση των μαθητών στο διάστημα 08.00 - 08.15 από τις προκαθορισμένες εισόδους και συγκέντρωσή τους στους χώρους που έχουν οριστεί μέχρι την παραλαβή τους από τους διδάσκοντες, στην πρώτη ώρα του προγράμματος, εκπαιδευτικούς.  Στην αποχώρησή τους, συνοδεύονται από τους διδάσκοντες, την τελευταία ώρα του προγράμματος, μέχρι την προκαθορισμένη έξοδο.                                      

3.  Το Σχολείο μας διαθέτει μεγάλο προαύλιο χώρο που επιτρέπει στους μαθητές να έχουν στα διαλείμματά τους το δικό τους χώρο δίχως να έρχονται σε επαφή διαφορετικές ηλικιακές ομάδες.  Το πρόγραμμα των διαλειμμάτων παραμένει ως έχει, με τη σχετική απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων.                                                                                     

4.  Όλες οι αίθουσες του Σχολείου είναι εξοπλισμένες με αντισηπτικό υγρό και αερίζονται.  Ο Δήμος Νέας Σμύρνης έχει τοποθετήσει ειδικό δοχείο με αυτόματη ρίψη αντισηπτικού.  Στις τουαλέτες υπάρχει πάντα υγρό σαπούνι και χαρτοπετσέτες.  Οι εκπαιδευτικοί μας ενθαρρύνουν τους μαθητές στην υιοθέτηση πρακτικών, σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.                                                                                                                  

5.  Οι γονείς και κηδεμόνες ενημερώνονται άμεσα από το Σχολείο για ο,τιδήποτε αφορά την προσωπική υγεία των μαθητών.  Σε περίπτωση μαθητή που εμφανίσει συμπτώματα, ακολουθείται το σχετικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και ενημερώνεται ο γονέας.   

Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά από τη Δευτέρα 10/5/2021.    Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία της τάξης Πρωινής Υποδοχής έχει ανασταλεί.                                                       

 Στις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που ζούμε όλοι, προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.  Έχουμε μεγάλη ανάγκη από την αλληλεγγύη και τη στήριξη όλων.   Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.                                                                                                      Ο Διευθυντής του Σχολείου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.