Κυριακή 20 Μαρτίου 2022

Ευγενική υπενθύμιση για θέματα Covid 19


1. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ COVID 

* Το παιδί παραμένει στο σπίτι. 
Ειδοποιείται ο Διευθυντής του σχολείου στο 2109330490. Αν το σχολείο είναι κλειστό, τηλεφωνείτε στην Υπεύθυνη Διαχείρισης Covid, κ. Λαμπρίδου.
 (Ζητάτε τον αριθμό του τηλεφώνου της από τον δάσκαλο του παιδιού σας ή και από τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων.) 
Αν τα συμπτώματα* εκδηλωθούν την ώρα που είναι στο σχολείο, ο μαθητής απομονώνεται σε ειδικό χώρο και ειδοποιούνται οι γονείς του να τον παραλάβουν. 
Και στις δύο περιπτώσεις οι γονείς συνεργάζονται με τον γιατρό του παιδιού και εκείνος αξιολογεί τα συμπτώματα και τους καθοδηγεί τι πρέπει να κάνουν. (πχ αν πρέπει να γίνει rapid ή τα συμπτώματα δε συνάδουν με covid)

 2. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΒΓΕΙ ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ ΣΕΛΦ ΤΕΣΤ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ 
Ο μαθητής παραμένει υποχρεωτικά στο σπίτι και ειδοποιείται τηλεφωνικά το συντομότερο ο Διευθυντής. Σε ώρες που το σχολείο είναι κλειστό, τηλεφωνείτε στην κ. Λαμπρίδου.
 Εντός 24 ωρών πρέπει να γίνει επιβεβαίωση με rapid test. Μέχρι να γίνει το rapid, μπαίνουν καραντίνα και όλα τα άτομα της οικογένειας (πχ τα αδερφάκια) που δεν είναι εμβολιασμένα ούτε έχουν πιστοποιητικό νόσησης για το τελευταίο τρίμηνο.

 3. ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΒΓΕΙ ΘΕΤΙΚΟ ΤΟ RAPID TEST ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ (ή το μοριακό τεστ) 
Αρχίζει πενθήμερη τουλάχιστον απομόνωση για τον μαθητή. Ο γονέας τηλεφωνεί αμέσως στην κ. Λαμπρίδου και σε ανάγκη αφήνει ηχητικό μήνυμα ή sms διότι πιθανόν να πρέπει να ληφθούν μέτρα καθαρισμού του χώρου καθώς και για τους άλλους μαθητές, εκπαιδευτικούς/προσωπικό που ήρθαν σε επαφή με το παιδί που νοσεί, αλλά και να ειδοποιηθούν οι υγειονομικές, διοικητικές και εκπαιδευτικές αρχές. 
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το σχολείο ειδοποιεί τις αρχές ακόμη και αν ο μαθητής απουσίαζε για μέρες ή ακόμη και στις διακοπές Χριστουγέννων ή Πάσχα διότι η Πολιτεία θέλει να γνωρίζει την κατάσταση της πανδημίας σε κάθε σχολείο ώστε ανάλογα να αποφασίζει για διακοπή λειτουργίας ή άλλα μέτρα.

 4. ΕΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΥΜΒΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ
 Εάν νοσήσει κάποιο από τα πρόσωπα που συγκατοικούν με τον μαθητή ή απλά παρουσιάσει συμπτώματα, ειδοποιείται τηλεφωνικά ο υπεύθυνος διαχείρισης covid 19 του σχολείου και κατατοπίζει τον γονέα για το αν πρέπει το παιδί να μπει καραντίνα ή όχι καθώς και για τα άλλα μέτρα που πρέπει να ληφθούν. 
Εν κατακλείδι: Οι γονείς οφείλουν να ενημερώσουν τηλεφωνικά τον Διευθυντή του σχολείου ή την Υπεύθυνη διαχείρισης covid όταν το ίδιο το παιδί ή άλλα μέλη της οικογένειας εμφανίσουν συμπτώματα σαν τα παρακάτω και πολύ περισσότερο όταν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού, σελφ, ράπιντ ή μοριακό.

ΠΟΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: 
Τα κλινικά κριτήρια χαρακτηρισμού παιδιού ως ύποπτου κρούσματος COVID-19 είναι ένα τουλάχιστον από τα παρακάτω συμπτώματα: - πυρετός (Θ > 37,5oC) με ή χωρίς συνοδά συμπτώματα - βήχας με ή χωρίς πυρετό - δύσπνοια με ή χωρίς πυρετό - ανοσμία/αγευσία με αιφνίδια έναρξη με ή χωρίς πυρετό - γαστρεντερικά συμπτώματα (διάρροια, έμετος) με ή χωρίς πυρετό ΚΑΙ απουσία εναλλακτικής διάγνωσης (π.χ. στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα, ουρολοίμωξη κλπ.) 
(Σε παιδιά με COVID-19 μπορεί να εμφανιστούν και άλλα συμπτώματα, τα οποία περιλαμβάνουν: πονοκέφαλο, πονόλαιμο, καταρροή, μυαλγίες, ρίγος, καταβολή δυνάμεων, κοιλιακό πόνο, ναυτία, δυσφορία στα μάτια, δυσκολία στην κατάποση. Ωστόσο, τα συμπτώματα αυτά από μόνα τους, δηλαδή χωρίς κάποιο από τα συμπτώματα της προηγούμενης ενότητας, ΔΕΝ αρκούν για να χαρακτηριστεί ένα παιδί ως ύποπτο κρούσμα COVID-19.)

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.