Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ (ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2022-2023)

 


Ενημερώνονται οι αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες για τις οδηγίες έναρξης λειτουργίας των σχολικών μονάδων της χώρας μας, όπως τις διαβίβασε και στο Σχολείο μας το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας.  Μπορείτε να δείτε το αρχείο παρακάτω: 


Σημειώνεται ότι,
Αναφορικά με τον περιορισμό της πανδημίας προβλέπονται τα εξής:
1.  Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι προαιρετική

2.  Εάν μαθητής/τρια εκδηλώσει συμπτώματα εκτός του Σχολείου παραμένει σπίτι και ενημερώνεται η Σχολική Μονάδα με ευθύνη των γονέων.  Εάν εκδηλώσει συμπτώματα εντός του Σχολείου (πυρετός, βήχας, πόνος στην κοιλιά κ.α.) ενημερώνονται άμεσα οι γονείς για την παραλαβή του/της.  
Γίνεται ιατρική αξιολόγηση με πρωτοβουλία των γονέων και, εφόσον χαρακτηριστεί ύποπτο κρούσμα, διενεργείται rapid test ή μοριακός έλεγχος και ενημερώνεται η Σχολική Μονάδα σχετικά.  Στο διάστημα μέχρι τη λήψη των αποτελεσμάτων παραμένει στο σπίτι.  
Εφόσον το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, ο/η μαθητής/τρια επιστρέφει στο Σχολείο όταν τα συμπτώματα υφεθούν δίχως να απαιτείται ιατρική βεβαίωση.

3. Εφόσον το αποτέλεσμα είναι θετικό, ο/η γονέας ενημερώνει τον/την εκπαιδευτικό του τμήματος ο/η οποίος/α είναι υπεύθυνος/η covid19 του τμήματος.  Ο/Η μαθητής παραμένει στο σπίτι σε απομόνωση για πέντε (5) ημέρες από την ημερομηνία του θετικού εργαστηριακού έλεγχου. Προσοχή!! Ως ημέρα μηδέν (0) θεωρείται η ημέρα λήψης της θετικής εργαστηριακής διάγνωσης!

Ο/Η μαθητής/τρια επιστρέφει στο Σχολείο μετά την παρέλευση των πέντε (5) ημερών "εάν δεν υπάρχουν συμπτώματα ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο βελτιώνονται με πλήρη υποχώρηση του πυρετού για ένα εικοσιτετράωρο χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών".  Για την επιστροφή στο Σχολείο δεν απαιτείται η διενέργεια νέου τεστ η ιατρικής βεβαίωσης.  
Σε περίπτωση ομως που πραγματοποιηθεί νέος εργαστηριακός διαγνωστικός έλεγχος και είναι θετικός, τότε το γεγονός αυτό δεν αποτελεί λόγο μη επανόδου στο σχολείο.  Όταν επιστρέφει στο Σχολείο υποχρεούται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (N95, KN95, FFP2) ή διπλής μάσκας για πέντε (5) ημέρες από την ημέρα λήξης της απομόνωσης.

4.  Για τη μη προσμέτρηση των απουσιών των μαθητών/τριών οι γονείς επισκέπτονται τη σχετική ιστοσελίδα (gov.gr γράφουν στην αναζήτηση ΕΨΠ, χρησιμοποιούν τους κωδικούς τους taxisnet και οδηγούνται στη θυρίδα τους από όπου επιλέγουν το σχετικό έγγραφο και αφού το κατεβάσουν στη συσκευή τους το στέλνουν ως επισυναπτόμενο στο Σχολείο ή εφοδιάζουν τον/την μαθητή/τρια με αυτό προκειμένου να το παραδώσει στον/στην εκπαιδευτικό) και συμπληρώνουν μια Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 ως γονείς του/της συγκεκριμένου /ης μαθητή/τριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.