Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Φιλαναγνωστική δραστηριότητα των μαθητών της Β1 τάξης.



Τη Δευτέρα 15 Απρίλη,η συγγραφέας Παιδικής Λογοτεχνίας  Αργυρώ Πιπίνη και η εικονογράφος Έφη Λαδά, προσκελημένες του Β1 τμήματος, επισκέφτηκαν το σχολείο μας για να παρουσιάσουν το βιβλίο τους «Η Βιολέτα και ο ιππότης».  Οι μαθητές της Β1, η υπεύθυνη της βιβλιοθήκης - δασκάλα Πληροφορικής, Πετρίνα Ροκούδη,  ο μουσικός του σχολείου Δημήτρης Λευϊτικός και η υπεύθυνη του τμήματος,  Άννα- Βιολέττα Σέμπρου, τις υποδέχτηκαν με χαρά και πέρασαν ένα πολύ δημιουργικό δίωρο στη νέα  βιβλιοθήκη.
 Μικρός ο χώρος, αλλά μεγάλη η προσμονή και η συμμετοχική διάθεση των παιδιών. Τραγούδησαν, έγιναν μικροί δημοσιογράφοι και  απηύθυναν εύστοχες ερωτήσεις σχετικά με το βιβλίο και την επαγγελματική πορεία των δύο κυριών. Πήραν τη θέση του συγγραφέα κι έπλασαν δικές τους ομαδικες παραμυθοϊστορίες, με μικρή καθοδήγηση.  Κεράστηκαν, μοίρασαν τα δώρα τους- τις χειροτεχνίες τους που με αγάπη περισσή είχαν από καιρό ετοιμάσει .
Έτσι το θελουμε το σχολείο μας ! Ζωντανό και δημιουργικό.
Να δίνει ευκαιρίες σε όλους. Να αλλάζει την καθημερινότητα με μικρές εκπλήξεις και χαρές. Να δραστηριοποιεί όλα τα παιδιά και να κάνει τους δασκάλους του, ενεργούς συνεργάτες . Να αναζητά τη γνώση από την πηγή. Να συναντά τους ήρωες που διαβάζει στα παραμύθια, να κουβεντιάζει μαζί τους και όχι απλά να τους φαντάζεται.
Θα το ξανακάνουμε με χαρά. Κι αν μάλιστα την επόμενη φορά μπορέσουμε να φέρουμε και άλλους δασκάλους κοντά μας κι άλλους συμμαθητέ ς δίπλα μας, θά ναι διπλή η χαρά μας κι ας μη χωράμε όλοι..
Θερμές ευχαριστίες στον διευθυντή κ. Ηλία Τρώντσιο, που διευκόλυνε την επίσκεψη και προλόγισε τη συνάντηση. Στην πρόεδρο του  συλλόγου γονέων κ.Ασπασία Αγγέλου και  το μέλος του,κ. Μαρία Σεϊτανίδου που μας τίμησαν με την παρουσία τους και πρόσφεραν κι εκείνες τα δώρα τους. Τέλος τον κ Χρήστο Κωνσταντινίδη που με την άδεια του σχολείου και τη γονική συνέναιση, βιντεοσκόπησε την επίσκεψη και  ετοίμασε CDR , δώρα για όλους όλους τους μαθητές.
        



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.