Τρίτη 19 Μαΐου 2020

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ Α ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ


Δικαιολογητικά εγγραφής στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου.
Επισημαίνεται ότι τη σχολική χρονιά 2020-2021 στην Α΄ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2014 έως 31-12-2014.
                                                
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την εγγραφή στην Α΄ τάξη του δημοτικού σχολείου είναι:

α. Πιστοποιητικό γέννησης Δήμου ή Κοινότητας.  Δεν απαιτείται η προσκόμιση του Πιστοποιητικού Γέννησης από τους γονείς, αλλά αναζητείται από τις σχολικές μονάδες μέσω του Πληροφορικού Συστήματος myschool του ΥΠΠΕΘ μετά από Υπεύθυνη Δήλωση που συμπληρώνει ο γονέας.  Οι αλλοδαποί μαθητές μπορούν να εγγραφούν με ληξιαρχική πράξη γέννησης την οποία οφείλουν να προσκομίσουν μεταφρασμένη στα ελληνικά.

β. Επίδειξη της πρώτης σελίδας του Βιβλιαρίου Υγείας του Παιδιού όπου αναφέρεται το όνομα του/της μαθητή/τριας καθώς και των σελίδων από όπου προκύπτει ότι έγιναν τα προβλεπόμενα εμβόλια.

γ. Το Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή συμπληρωμένο από το γιατρό το οποίο οι γονείς μπορούν να παραλάβουν από το Νηπιαγωγείο Προέλευσης, από το Σχολείο μας ή να το αναζητήσουν online στο blog του Σχολείου μας (https://2dimotikons.blogspot.com).

δ. Αποδεικτικό στοιχείο από το οποίο διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. (Λογαριασμός ΔΕΚΟ, Συμβόλαιο αγοράς ή μισθωτήριο συμβόλαιο θεωρημένο από την εφορία ή εκτυπωμένο, το έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης)

ε. Πιστοποιητικό Φοίτησης Νηπιαγωγείου για την εγγραφή στο Δημοτικό. (Βεβαίωση Φοίτησης)
Το Πιστοποιητικό Φοίτησης στο νηπιαγωγείο εκδίδεται με τη λήξη της διδασκαλίας των μαθημάτων και διαβιβάζεται αυτεπάγγελτα από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο εγγραφής του μαθητή.  Μέχρι την ημερομηνία έκδοσης του «Πιστοποιητικού φοίτησης», το νηπιαγωγείο εκδίδει «Βεβαίωση Φοίτησης» η οποία θα προσκομιστεί από τον γονέα ή τον κηδεμόνα του μαθητή για την εγγραφή του στο δημοτικό.

στ. Για εγγραφή στο Ολοήμερο: στο Ολοήμερο Πρόγραμμα δύνανται να εγγράφονται: 1. Οι μαθητές/τριες των οποίων εργάζονται και οι δύο γονείς/κηδεμόνες, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους ή κάρτα ανεργίας, στην περίπτωση που είναι άνεργοι. Δικαίωμα εγγραφής στο ολοήμερο δίνεται και στην περίπτωση που προσκομίζεται βεβαίωση εργασίας από τον ένα γονέα/κηδεμόνα ή κάρτα ανεργίας από τον άλλο. Για τους αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες κτλ. αρκεί η προσκόμιση πρόσφατης βεβαίωσης του ασφαλιστικού τους φορέα ή το πιο πρόσφατο ειδοποιητήριο πληρωμής του τρέχοντος έτους ακόμα και αν δεν έχει εξοφληθεί.

Οι εγγραφές γίνονται από Παρασκευή 15/5/20 έως Παρασκευή 29/5/20 καθημερινά ως εξής:
Δευτέρα-Παρασκευή 09.00 – 13.00

ΟΙ εγγραφές μαθητών της Α΄ τάξης γίνονται αποκλειστικά με ραντεβού στο τηλέφωνο του Σχολείου 2109330490 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@2dim-n-smyrn.att.sch.gr Μπορείτε να βρείτε τα έντυπα εγγραφής στον σχετικό σύνδεσμο στο blog μας (Σε ανοιχτή γραμμή με το 2ο ΔΣ Ν.Σμύρνης) ή μπορείτε να τα συμπληρώσετε επί τόπου στο Σχολείο.  
              
Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης συγκροτείται σε κάθε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριμελής Επιτροπή που είναι αρμόδια για τη διενέργεια των εγγραφών των μαθητών/τριών στα δημοτικά σχολεία. 
Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020, ύστερα από την τήρηση της διαδικασίας κλήρωσης, οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από τη Δ/νση του σχολείου στο οποίο έχει κατατεθεί η αίτηση εγγραφής, για το σχολείο φοίτησης των τέκνων τους.
Ο Διευθυντής  του Σχολείου
Ηλίας Τρώντσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.