Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020


Αγαπητοί γονείς,
μετά την τοποθέτηση των εκπαιδευτικών που περιμέναμε στο Σχολείο μας, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την έναρξη λειτουργίας του Ολοήμερου από τη Δευτέρα 28/9/2020 για όλες τις τάξεις.  

Η Πρωινή ζώνη Υποδοχής λειτουργεί από τις 7 το πρωί και η ώρα προσέλευσης των μαθητών είναι 07.00 - 07.15  Γονείς που έχουν καταθέσει σχετική αίτηση μπορούν από τη Δευτέρα το πρωί να κάνουν χρήση της συγκεκριμένης ζώνης.  Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση της μεσημεριανής ζώνης του Ολοήμερου από τους μαθητές που κάνουν χρήση της ζώνης Πρωινής Υποδοχής.  Μαθητής που δεν εμφανίζεται επί 15 ημέρες στη σειρά, δίχως να προσκομίσει σχετική ιατρική γνωμάτευση, διαγράφεται αυτομάτως από το Ολοήμερο.  

Η μεσημεριανή ζώνη του ολοήμερου ξεκινάει στις 13.20  Οι μαθητές οδηγούνται από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς στο χώρο της Αϊθουσας Διατροφικής Αγωγής προκειμένου να παραλάβουν το φαγητό τους από ψυγείο.  Οι μαθητές του Ολοήμερου μπορούν να κάνουν χρήση των ψυγείων που βρίσκονται στην Αίθουσα Διατροφικής Αγωγής για να τοποθετήσουν το φαγητό τους.  Συστήνεται τουλάχιστο για τον πρώτο καιρό κρύο φαγητό (σάντουιτς, σαλάτα κ.λ.π) μιας που δε θα υπάρχει η δυνατότητα θέρμανσής του.  
Με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου, οι μαθητές της Α΄ τάξης θα χρησιμοποιούν την αίθουσα Διατροφικής Αγωγής για το φαγητό τους καθόμενοι στις προβλεπόμενες αποστάσεις και επιτηρούμενοι από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό.  Οι υπόλοιποι μαθητές θα χρησιμοποιούν την αίθουσα επιτηρούμενοι όπου θα κάνουν το μάθημά τους η οποία, αμέσως μετά το φαγητό, θα καθαρίζεται επιμελώς από τις αγαπητές μας κυρίες της καθαριότητας και πριν ξεκινήσει το μάθημα.
Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται σε δύο φάσεις.  Η πρώτη ζώνη ολοκληρώνεται στις 3 το μεσημέρι και οι γονείς που το έχουν καταθέσει γραπτώς στην αίτησή τους μπορούν να παραλάβουν τα παιδιά τους από την κεντρική είσοδο/έξοδο του Σχολείου.  Οι υπόλοιποι μαθητές αποχωρούν στις 4 ακριβώς από την ίδια είσοδο/έξοδο. 

Θερμή παράκληση προς τους αγαπητούς γονείς να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους δίχως καμία καθυστέρηση! Κάθε καθυστέρηση προκαλεί επιβάρυνση στον ψυχισμό των μικρών μαθητών και δυσχεραίνει την ομαλή λειτουργία του Σχολείου.  Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί ολοκληρώνουν τον χρόνο εργασίας τους στις 4 και δε πρέπει να επιβαρύνονται από καθυστερήσεις στην παραλαβή των μαθητών.
Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων για την κατανόση και τη συνεργασία.
Ο Διευθυντής του Σχολείου
Ηλίας Τρώντσιος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.