Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

Εισαγωγή μαθητών/ μαθητριών στην 3η Δημοτικού του Κολλεγίου Ψυχικού.


Προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης

Περιφέρειας Αττικής

 

 

Αξιότιμες κυρίες Διευθύντριες, Αξιότιμοι κύριοι Διευθυντές,

 

Σας ενημερώνουμε ότι το «Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα» (Ε.Ε.Ι.), Σωματείο μη-κερδοσκοπικό προγραμματίζει την εισαγωγή μαθητών/ μαθητριών στην 3η Δημοτικού Κολλεγίου Ψυχικού, κατόπιν της συμμετοχής τους στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2021.

 

Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής σας.

 

Συγκεκριμένα οι υποψήφιοι μαθητές θα πρέπει να λάβουν μέρος:

 

Α) σε γραπτές εξετάσεις, που θα πραγματοποιηθούν για την εισαγωγή μαθητών/ μαθητριών στην 3η Δημοτικού του Κολλεγίου Ψυχικού. Τα εξεταζόμενα μαθήματα είναι:

 

  1. Ελληνικά
  2. Μαθηματικά

 

Η εξεταστέα ύλη για τις εξετάσεις των παραπάνω μαθημάτων βρίσκεται στον ιστότοπο www.athenscollege.edu.gr ακολουθώντας το μονοπάτι: «Εισαγωγή Μαθητών» ð «Δημοτικό  – Διαδικασία Εισαγωγής ð 3η Δημοτικού » (https://www.athenscollege.edu.gr/why-join-us/how-to-apply-elementary-school/3rd-grade).

 

Καθεμία από τις δύο δοκιμασίες (Ελληνικά, Μαθηματικά), θα βαθμολογηθεί με άριστα τις 100 μονάδες και βάση τις 50 μονάδες. Οι υποψήφιοι/ υποψήφιες που δεν θα συγκεντρώσουν τη βάση – έστω και σε ένα από τα δύο παραπάνω μαθήματα ­– θα αποκλεισθούν. Θα εισαχθούν μαθητές και μαθήτριες κατά απόλυτη σειρά επιτυχίας και σύμφωνα με τον αριθμό διαθέσιμων θέσεων, με κριτήριο το άθροισμα των βαθμών στις δοκιμασίες Ελληνικών και Μαθηματικών. Η βαθμολογία θα ανακοινωθεί στους γονείς εγγράφως και δεν θα υπόκειται σε οιαδήποτε επανεξέταση ή αναθεώρηση.

 

Β) Σε προφορική εξέταση στην Αγγλική γλώσσα, προκειμένου να διαπιστωθεί η επάρκειά τους για να φοιτήσουν  σε αντίστοιχο τμήμα του Κολλεγίου (English as a Foreign Language, English as a Second Language, English as a Native Language).

 

Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης θα γίνει σύντομη γνωριμία των υποψηφίων με τους σχολικούς ψυχολόγους της Ψυχοπαιδαγωγικής Υπηρεσίας του Κολλεγίου.

 

Οι μαθητές που θα εισαχθούν (Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο - Κολλέγιο Ψυχικού), θα ολοκληρώσουν τη φοίτησή τους στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Κολλεγίου Ψυχικού, εφόσον πληρούν τους όρους και προϋποθέσεις εισαγωγής και φοίτησης που προβλέπονται στον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας των αντίστοιχων σχολικών μονάδων του Κολλεγίου. 

 

Για το σχολικό έτος 2021-2022 οι Εισαγωγικές Εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 17 Απριλίου 2021, στις 08:30, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου (Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό). Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών μέχρι την Παρασκευή, 2 Απριλίου 2021 και ώρα 17:00, αφού προηγουμένως καταβληθεί σε τραπεζικό λογαριασμό του Κολλεγίου, το ποσό των 120 Ευρώ.  

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επισκέπτονται τον ιστότοπο:

https://www.athenscollege.edu.gr/why-join-us/how-to-apply-elementary-school/3rd-grade

ή να επικοινωνούν με το Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών (Στεφάνου Δέλτα 15, Ψυχικό), τηλέφωνα: 210-6798138, 210-6741349 και e-mail: akoutiva@athenscollege.edu.gr.

 

 

Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης 

Επισημαίνεται ότι πάγια πολιτική του Κολλεγίου είναι να εξετάζει αιτήματα γονέων που αντιμετωπίζουν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, προκειμένου να τους χορηγηθεί βοήθεια στα δίδακτρα στο πλαίσιο του Γενικού Προγράμματος Υποτροφιών.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι τη σχολική χρονιά 2019-2020 το Πρόγραμμα Υποτροφιών χορήγησε οικονομική βοήθεια ύψους € 2.895.455 σε 602 μαθητές.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Οικονομικής Ενίσχυσης - Πρόγραμμα Υποτροφιών στα τηλέφωνα: 210-6798100 (εσωτ. 4775), 210-6798135, email: scholarships@athenscollege.edu.gr

Aλλαγές που ενδεχομένως θα προκύψουν ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας θα ανακοινωθούν στον ιστότοπο του Κολλεγίου.

 

 

Με τιμή,

 

Δρ Χρήστος Παπανικολάου

Γενικός Συντονιστής Σχολικών Μονάδων Ε.Ε.Ι.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.