Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ




 Δημοσιεύουμε παρακάτω την επιστολή που έλαβε το Σχολείο μας σχετικά με τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, την αρμοδιότητα του οποίου έχει ο Δήμος Νέας Σμύρνης. 

Νέα Σμύρνη, 18 Οκτωβρίου 2020 

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη χώρα μας αλλά και για την ανθρωπότητα διότι υπενθυμίζει την αντίσταση ενάντια στο φασισμό αποτελώντας παράδειγμα προάσπισης της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ανεξαρτησίας των εθνών. 
Ο εορτασμός της εθνικής επετείου θα πραγματοποιηθεί και φέτος, χρονιά που συμπληρώνονται 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, με λαμπρότητα ιδιαίτερα στα σχολεία. 
Κρίνεται επιβεβλημένο να ενισχύσουμε την ιστορική μνήμη για τις αξίες της ελευθερίας, της εθνικής ανεξαρτησίας, της αντίστασης. Είναι μια ευκαιρία υπενθύμισης των πανανθρώπινων αξιών που υπεράσπισε το έθνος μας. 

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 την παρούσα περίοδο και με βάση την με αριθμό 73884/11.10.21 εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, θα πραγματοποιηθούν: 
 στις 09.45: ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Φωτεινής. Στον προαύλιο χώρο του ναού θα παρασταθούν οι σημαιοφόροι των σχολείων του Δήμου Νέας Σμύρνης με έναν συνοδό καθηγητή ο καθένας. Θα παραταχθούν σε αποστάσεις και με μάσκες και θα επιτηρούνται από γυμναστή του Δήμου. 
 10.30: Τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Μνημοσύνης στην προ της Εστίας Νέας Σμύρνης πλατεία. 
 11.00: Θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση επί της οδού Αγίας Φωτεινής. Θα παρελάσουν ολιγομελή τμήματα (15 μαθητές, συν σημαιοφόροι και παραστάτες) από κάθε σχολείο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 Υπεύθυνη Τελετάρχης Κλαίρη Δεληγιάννη 6976761320


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.