Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΥΘΥΝΗ COVID19 ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΥΡΙΑ ΛΑΜΠΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Οι μαθητές των τμημάτων στα οποία έχουμε κρούσμα covid 19, εφόσον:

α) έχουν χαρακτηριστεί στενές επαφές 
β) δεν έχουν νοσήσει το τελευταίο εξάμηνο από κορωνοϊό

πρέπει να κάνουν rapid test αμέσως μόλις ειδοποιηθούν οι γονείς τους  από το σχολείο πως ήρθαν σε επαφή με παιδάκι που διαπιστώθηκε θετικό στην ασθένεια. (δηλαδή τη μέρα 0 που ήρθαν σε επαφή με το κρούσμα ή και την επομένη, τη μέρα 1)

Στη συνέχεια θα κάνουν δύο self test, την 3η και την 5η ημέρα. 

Τέλος την 7η μέρα θα κάνουν και πάλι rapid. Δείτε και το σχετικό πινακάκι. 

Όλων των ειδών τα τεστ θα πρέπει να δηλώνονται στο edupass. 

Ο μαθητής πρέπει να έχει στην τσάντα του το αντίστοιχο έγγραφο για το τεστ που έχει κάνει,  ώστε ο δάσκαλος της τάξης του να μπορεί να ελέγξει ότι έγιναν τα απαραίτητα τεστ. 

Για την Τρίτη, 16/11, οι μαθητές που έκαναν rapid test μπορούν να έχουν με αυτό την απαραίτητη κάρτα για είσοδο στο σχολείο, όπως αυτή εκδίδεται από το edupass. Δε χρειάζεται να κάνουν και self test. 

Δωρεάν rapid test για παιδιά γίνονται και στα σημεία που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ (δείτε σχετική ανακοίνωση εδώ:  https://eody.gov.gr/komy-testing-eody/ καθώς και σε πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας, πχ στο: Κέντρο Υγείας Καλλιθέας
 Δαβάκη 11 & Σωκράτους, Καλλιθέα 17672
 210-9574-166, 210-9579-270
Λειτουργία για τα παιδιά από 11 το πρωί έως 7 το απόγευμα τις καθημερινές αλλά και κάποιες ώρες τα Σαββατοκύριακα. Τηλεφωνήστε πριν πάτε για να μάθετε ποια ώρα είναι ανοιχτό για τα παιδιά. 
Μαζί σας θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε τη βεβαίωση του σχολείου καθώς και κάποιο αποδεικτικό που να αποδεικνύει την ταυτότητα του παιδιού και τη δική σας. 

Αναγνωρίζονται από το σύστημα και τα τεστ σε ιδιωτικές δομές (πχ φαρμακεία), μόνο που εκεί θα χρειαστεί να πληρώσετε το σχετικό αντίτιμο. 

Σε καμία περίπτωση το rapid δε γίνεται στο σπίτι από μας τους ίδιους. Ακόμη και αν γράφει το κουτάκι τη λέξη rapid, και πάλι ως self test θεωρείται. 

Για καλύτερη και συνεχή ενημέρωση σε θέματα covid έχει δημιουργηθεί το ακόλουθο padlet:


Για την είσοδο χρειάζεται κωδικός ο οποίος θα δοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους γονείς τηλεφωνικά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.