Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

 


Υπενθυμίζουμε ευγενικά στους αγαπητούς γονείς ότι, το αρνητικό αποτέλεσμα του σελφ τεστ ή του ράπιντ τεστ ή του μοριακού τεστ θα πρέπει να παραμένει στην τσάντα του/της μαθητή/τριας καθημερινά προκειμένου να ελέγχεται.  Όταν πραγματοποιείται νεό, αυτό αντικαθίσταται αλλά παραμένει στην τσάντα.  

Επίσης, ενημερωνουμε τους αγαπητούς γονείς για τα παρακάτω:

  1. 1. Εάν ένας μαθητής εκδηλώσει συμπτώματα, ειδικά πυρετό, παραμένει στο σπίτι και ειδοποιείται ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ  το σχολείο. (Ο διευθυντής του σχολείου ή ο υπεύθυνος διαχείρισης covid.)
  • Αν τα συμπτώματα εκδηλωθούν την ώρα που ο μαθητής είναι στο σχολείο, απομονώνεται σε ειδικό χώρο και ειδοποιούνται οι γονείς του να τον παραλάβουν.
  • Σε συνεννόηση με τον παιδίατρο γίνεται ή όχι εργαστηριακή διερεύνηση των συμπτωμάτων. Το self test δεν ενδείκνυται στην περίπτωση αυτή, προτιμούμε rapid.
  • 2. Εάν το self test βγει θετικό, ο μαθητής παραμένει υποχρεωτικά στο σπίτι και ειδοποιείται ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ το συντομότερο δυνατό  ο υπεύθυνος διαχείρισης covid 19 του σχολείου. Αν δεν καταφέρει να σας απαντήσει, στέλνετε sms, όχι e-mail.
    • Αφού ενημερώσετε τον υπεύθυνο, εντός 24 το πολύ ωρών πρέπει υποχρεωτικά να γίνει rapid test (αποφεύγουμε ενδιάμεσα  να κάνουμε δεύτερο self test, υπάρχει κίνδυνος να βγει ψευδώς αρνητικό το rapid αν το ιικό φορτίο είναι χαμηλό και δε μείνει αρκετό στη μύτη του παιδιού). 
    • Προτιμούμε rapid που βγαίνει γρήγορα και όχι pcr (μοριακό) γιατί καθυστερεί και δημιουργεί προβλήματα στην έγκαιρη ιχνηλάτηση των άλλων μαθητών, των εκπαιδευτικών και του προσωπικού που είναι στενές επαφές. 
  • 3. Εάν το rapid test βγει θετικό (ή και το pcr) ο γονέας ΤΗΛΕΦΩΝΕΙ ΑΜΕΣΩΣ  στον υπεύθυνο διαχείρισης covid 19 του σχολείου διότι θα πρέπει να ληφθούν μέτρα και για τους άλλους μαθητές, εκπαιδευτικούς ή και άλλα πρόσωπα που ήρθαν σε επαφή με το παιδί που νοσεί αλλά και να ειδοποιηθούν οι υγειονομικές, διοικητικές και εκπαιδευτικές αρχές. Αν δεν καταφέρει ο υπεύθυνος να σας απαντήσει, του στέλνετε sms, όχι e-mail. Υπενθυμίζουμε ότι η ενημέρωση των άλλων γονέων είναι αρμοδιότητα του υπευθύνου διαχείρισης, αφού πρώτα μελετήσει τα δεδομένα της εκάστοτε περίπτωσης. Βιαστικές κινήσεις με μηνύματα στο viber πριν ακόμη ενημερωθεί το σχολείο για το κρούσμα, δε βοηθούν  στην ιχνηλάτηση. 

  • 4. Εάν νοσήσει κάποιο από τα πρόσωπα που συγκατοικούν με τον μαθητή, ειδοποιείται ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ  ο υπεύθυνος διαχείρισης covid 19 του σχολείου και κατατοπίζει τον γονέα για το αν πρέπει το παιδί να μπει καραντίνα ή όχι. 

     Στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης COVID-19 θεωρούνται:

    α) Οι μαθητές/τριες που ανήκουν στο ίδιο τμήμα με μαθητή/τρια που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 και συνυπήρξαν μαζί του στη σχολική τάξη κατά το σαρανταοκτάωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του ή έως και δέκα (10) ημέρες μετά από αυτήν.

    β) Οι μαθητές/τριες που ανήκουν σε διαφορετικό τμή- μα από μαθητή/τρια που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 αλλά παρακολούθησαν μαζί του μάθημα/μα- θήματα στην ίδια αίθουσα (π.χ. φροντιστηριακό μάθημα, ξένη γλώσσα κ.λπ.) κατά το σαρανταοκτάωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων ή έως και δέκα (10) ημέρες μετά από αυτήν, εφόσον η κοινή παρακολούθηση μαθημάτων διήρκεσε τουλάχιστον 2 (δύο) διδακτικές ώρες, έστω και όχι συνεχόμενα.

    γ) Οι μαθητές/τριες που στο τμήμα τους δίδαξε εκπαιδευτικός που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 κατά το σαρανταοκτάωρο πριν την έναρξη των συ- μπτωμάτων του ή έως και δέκα (10) ημέρες μετά από αυτήν, καθώς και οι εκπαιδευτικοί που δίδαξαν σε τμή- μα με μαθητή/τρια, που είναι επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 κατά το σαρανταοκτάωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του ή έως και δέκα (10) ημέρες μετά από αυτήν, εφόσον η διδασκαλία διήρκεσε τουλάχιστον δύο (2) διδακτικές ώρες, έστω και όχι συνεχόμενα.

    δ) Μαθητής/τρια ή μέλος του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού που είχε επαφή πρόσωπο- με-πρόσωπο με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 κατά το σαρανταοκτάωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων του ή έως και δέκα (10) ημέρες μετά από αυτήν σε απόσταση μικρότερη του 1,5 μέτρου, για χρονικό διάστημα δεκαπέντε (15) λεπτών και άνω και χωρίς σωστή χρήση μάσκας εκ μέρους ενός από τους δυο ή εκ μέρους και των δύο, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο του σχολείου, περιλαμβανομένου και του διαλείμματος, του μαθήματος γυμναστικής ή άλλης δραστηριότητας.

    ε) Μαθητής/τρια ή μέλος του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού που είχε άμεση σωματική επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα COVID-19 (με ή χωρίς συμπτώματα) κατά την περίοδο μεταδοτικότητας.

    στ) Μαθητής/τρια ή μέλος του εκπαιδευτικού ή λοι- πού προσωπικού που είχε επαφή με αναπνευστικές ή άλλες σωματικές εκκρίσεις επιβεβαιωμένου κρούσματος COVID-19 (με ή χωρίς συμπτώματα) κατά την περίοδο μεταδοτικότητας χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

    ζ) Οι μαθητές/τριες και τα μέλη του εκπαιδευτικού ή λοιπού προσωπικού που κατά το σαρανταοκτάωρο πριν την έναρξη των συμπτωμάτων κινήθηκαν προς ή από το σχολείο μαζί με το επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ίδιο σχολικό λεωφορείο, στο ίδιο ταξί ή ανάλογο ιδιωτικό μεταφορικό μέσο.



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.